Lähetystyö on yhteinen juttu!

Vanhimmistona olemme pyytäneet Keijo ja Minna Lipposta lähetyskoordinaattoreiksi. Lisäksi päätimme aloittaa Lähetyskokousten pitämisen joka kuukauden toinen sunnuntai. Keijo ja Minna toimivat kokouksissa vetäjinä – ja koordinaattoreina. Lähetyskokouksissa kuulet tuoreet kuulumiset lähetyskentiltä, ajankohtaista informaatiota ja rukousta Israelin ja lähettiemme puolesta. Lisäksi keräämme lahjan lähetystyötä varten. Mutta annetaan Keijon ja Minnan kertoa lisää:

Keijo ja Minna, esittelisittekö keitä te olette ja ketä perheeseenne kuuluu?

Olemme 4-henkinen perhe Lipponen. keijo, Minna sekä lapsemme: Joona (10v.) ja Roosa (7.v). Muutimme tuusulan Nahkelasta kesälä 2009 Nurmijärven Lepsämään, isomman asunnon ”perässä”. Etsimme asuntoa pääsääntöisesti Tuusulan suunnasta, mutta lopulta huomasimmekin löytäneemme sopivan asunnon Lepsämästä. Nyt kun olemme asuneet täällä noin puoli vuotta, olemme kotiutuneet tänne hyvin, samalla olemme kokeneet uudessa seurakunnassamme Jumalan johdatusta ja iloinneet seurakunnastamme, jolla on ihania näköaloja Jumala suunnitelmiin tällä paikkakunnalla.

Mitä Lähetystyö merkitsee teille?

Minna on jo lapsena lukenut mielenkiinnolla pakanainhuuto- ja maailman ääret lehteä. Erityisesti äiti on kylvänyt lähetysrakkautta. Minna opiskeli espanjan kieltä Toijalan kansanopistossa v.1993, jonka jälkeen hän oli mukana Espanjan lähetysaktioissa useita kertoja. Sitten v. 1996 häntä pyydettiin Kuubaan lähetys- ja avustus matkalle. Sillä matkalla tapasi myös tulevan puolisonsa. Tämän jälkeen olemme olleet Kuubassa yhdessä vielä kaksi kertaa, sekä nyt tammi- helmikuun vaihteessa Keijo oli matkalla Ernesto Munezin (Kuuban paikalliset tuki ry:n perustaja) kanssa. Näillä matkoilla lähetystyö on tullut jotenkin hyvin henkilökohtaiseksi ja Jumala on myös syventänyt tuota näkyä jokaisen matkan aikana.
 

Mielestämme lähetystyö on ennenkaikkea Jumalan työtä, jossa on ihanaa saada olla mukana ja nähdä kuinka Hän kuljettaa meitä.

Mitä Israel merkitsee teille?

Israel on aina ollut ja tulee aina olemaan Jumalan näkökulmasta katsottuna Jumalan valittu kansa, johon myös meidät pakanat on armosta oksastettu Jeesuksessa Kristuksessa. Keijo on saanut mahdollisuuden matkustaa kerran tuohon Jumalan luvattuun maahan ja viettää siellä joulun v. 1995. Silloin noin kolmevuotiaana kristittynä, oli valtava kokemus käydä noilla historiallisilla paikoilla, kuten Golgatalla, sekä ymmärtää että täällä Herramme on noin 2000 vuotta sitten ollut hankkimassa meille syntisille lunastusta. Erityisesti mieleen jäi myös vierailu Jerusalemissa ja itkumuurilla, nähdä siellä paljon kristittyjä sekä myös Juutalaisia, kuten ortodoksijuutalaisia rukoilemassa. Israelissa on oma hengellinen ilmapiirinsä jota ei voi sanoin selittää, se pitää kokea. On myös ollut mieleenpainuvaa tavata Kuuban juutalaisia mm. vierailla heidän synagookassaan ja sitten tavata myös messiaanisia juutalaisia ja auttaa heitä.
Meidän tehtävämme on siunata Israelia ja myös evankelioida sitä, niin kauan kunnes Jeesus tulee takaisin.

Mitä opitte omalla lähetystyöjaksollanne?

Lähetystyö on aina avartava kokemus ja antaa syvyyttä Jumalan suunnitelmiin: ”Menkää kaikkeen maailmaan…”. Siellä olemme saaneet myös joukon hyviä ystäviä ja esirukoilijoita, sekä ymmärryksen siitä kuinka korkean elintason maassa saamme täällä Suomessa elää ja asustaa. Jumala vie työtänsä eteenpäin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
 

Lähetystyö on yhteinen juttu, kaikki on yhtä tärkeitä ja arvokkaita tehtävästä riippumatta. Jokainen tarvitaan siihen omalle paikallensa valvomaan, rukoilemaan ja uhraamaan. On ollut mykistävää seurata Tuusulan srk:n San Jasinton rukoushuoneen uudellenrakennusprojektin edistymistä, ja sitä siunausta jonka se on tuonut niin Kubaan kuin myös tänne Suomeen. Lähetystyö on myös todellista hengellistä sodankäyntiä, jossa sota-aseet ovat Hengelliset. Kuubassa olemme iloinneet siitä avoimesta ilmapiiristä ihmisten sydämmissä hengellisille asioille. Ihmisiä tulee koko ajan uskoon ja Jumala toimii siellä voimallisesti. Nyt on Kuuban aika Jumalan suunnitelmissa, uskomme että saamme pian kuulla sieltä vieläkin parempia uutisia, jotka voivat hyvinkin yltää myös maailman uutisotsikoihin. Suomen kristityillä tulee olemaan oma tärkeä ”peltopalstansa” näissä Jumalan suunnitelmissa. Rukoillaan Kuuban herätyksen puolesta! kuubassa on myös voimakas Jumalan armeija joka rukoilee jo nyt päivittäin mm. Tuusulan ja Nurmijärven srk:n puolesta. Se on paljon se!

Mitä terveisiä haluatte lähettää lukijoillemme?

Levätään Herrassa! Vieläkin minä sanon levätään ja ollan aina innokkaat Herran työssä. Siunataan toinen toisiamme ja tätä paikkakuntaa. Annetaan Jumalan vaikuttaa kauttamme. Etsitään ensin Jumalan valtakuntaa ja Hänen vanhurskauttaan, niin myös kaikki muu meille annetaan.
 

Iloitaan talvesta ja lumesta, jota meille on annettu yltäkyllin. Vietetään aikaa perheen kanssa ja rakennetaan yhteyttä, niin kotona kuin seurakunnassakin.
 

Kiitos kun saamme olla kanssanne! Rukoillaan toinen toistemme puolesta!

Siunaavin terveisin – perhe Lipponen (Keijo, Minna, Joona ja Roosa)

Keijo ja Minna: Paljon siunausta uusiin tehtäviinne!