Seurakuntamme lapsityöhön sisältyy monenlaista toimintaa pyhäkoulusta bändikerhoon. Kaikissa työmuodoissa vastuun kantavat turvalliset, motivoituneet ja asiaan kuuluvan ohjeistuksen saaneet aikuiset henkilöt. Aikuisten lisäksi mukana lapsityössä auttamassa on nuoria ”isosia” jotka palvelevat innolla ja ilolla tehtävissään.

Kaikki lastentyön toiminnat ovat ilmaisia, ja ne järjestää Nurmijärven Helluntaiseurakunta osoitteessa Sepäntie 3, 01900 Nurmijärvi.

Jokaiseen toimintaan sisältyy lyhyt kristilliseltä arvopohjalta nouseva hartaushetki. Hartaushetkessä käsitellään ajankohtaisia, hyviä elämänopetuksia koskevia asioita, ja keskitytään Taivaan Isän rakkauden opetukseen!

TERVETULOA MUKAAN!

Lapset

Lastenleirillä huikea tunnelma, huumori ja Jumalan rakkauden siteet


Suuremmat sadekuurot välttelivät Märkiön

leiriläisiä – säätiedotuksista välittämättä.

"Lapset ovat joustavia sateessakin, ja

aikuisetkin pärjäsivät hyvin", kertoo leirin

johtajana toiminut Petri "Pete" Maliranta

hieman hymyä äänessään.

 

"Tänä kesänä ulos oli pystytetty pieni

kokousteltta, jossa pidettiin muun muas-

sa raamattutunnit, joten siltäkään osin

sade ei haitannut".


Peten kanssa tiivistä yhteistyötä teki vara-

johtaja Hannu Tervanen. Raamattutunnit
piti Pia Mäkiranta.

 

Raamattutunteja ja toimintapajoja


Kaikkiaan leirillä oli lapsia hieman yli 50, iältään 7-13 -vuotiaita. Aikuisia osallistui leirin toteuttamiseen lähemmäs 30: ohjaajia, apu-ohjaajia, keittiöemäntiä ja yövahteja. Pia kertoo: "Aamupäivisin oli raamiksia, iltapäivisin yllätysohjelmaa ja toimintapajoja, muun muassa soutua, melontaa, askartelua ja tanssia. Iltaisin oli iltanuotio ja -hartaus. Itse pidin keppihevospajaa lapsille. Tosin päähomma-ni oli opettaa leirin raamattutunneilla.

 

Rakastan opettamista, ja erityisen hienoa on saada johdattaa lapsia lähemmäs Jeesusta. Jumalan sanaa ei voi kylvää parempaan maaperään kuin lapsiin. Olen myös ennen Nurmijärvelle muuttoa opettanut leireillä, joten opetustehtävä tuntui luontevalta." Pian pitämät raamikset saivatkin kehuja sekä Peteltä että Hannulta.

 

Iltahartauksista jäi erityisesti mieleen
Reino Länsikunnaksen koskettava
todistus, joka upposi syvälle kaikkiin
leiriläisiin.

 


Lapsilla turvallinen olo


Pete, omien sanojensa mukaan leirin
yleismies Jantunen, pitää lastenleirejä

tärkeinä. Hänestä on hienoa päästä
kertomaan lapsille Jeesuksesta ja
Jumalasta ja järjestää mukavaa ja
hauskaa tekemistä lapsille yhdessä
aikuisten kanssa.

 

"Itsellekin tulee hyvä mieli, kun näkee,

että lapset kokevat olonsa turvalliseksi

ja viihtyvät.

 

Minulle Jumalan puhetta oli itse asiassa leiri kokonaisuudessaan. Meillä on suuri Jumala, joka rakastaa meitä lapsuudesta vanhuuteen asti," kertoo Pete. "Oli myös puhuttelevaa ja koskettavaa miten nuoret apuohjaajat olivat työn touhussa. He ovat loistavia tyyppejä, osaavia, lastenleireillä käyneinä he tiesivät mitä tehdä, tarttuivat omatoimisesti tekemisiin. Vanhan sydäntä lämmitti nähdä nuorten toimiminen Jumalaa palvellen."

 


Jumalan puhetta

 

"Leiripäivät hitsaavat aikuisetkin yhdeksi porukaksi. Minulle se puhuu siitä, miten erilaisia ihmisiä yhdistää Jumalan rakkauden siteet", sanoo Hannu. "Koen leirillä Jumalan puhetta erityisesti yhteyden kautta."

 

Varjelus leirillä oli Jumalan puhetta Petelle. Hän kertoo, että viime kesänä he rukoilivat leiriläisten kanssa, ettei tänä vuonna leirillä näkyisi yhtään käärmettä eikä punkkia. Tämä pyyntö toteutui. Eikä mitään onnettomuuksiakaan tapahtunut, ja vatsataudeiltakin vältyttiin. Kokonaisuudessaan leiri onnistui oikein hyvin.

Lapsilla luottamus Jeesukseen

 

"Mieleeni jäivät erityisesti hetket, joissa sain rukoilla lasten kanssa. Esimerkiksi raamisten jälkeen ja iltahartauksissa monet halusivat pyytää Pyhän Hengen kastetta ja kosketusta. Oli koskettavaa nähdä monien lasten vahva luottamus Jeesukseen ja jano Jumalan puoleen", sanoo Pia.


"Pohdin leirillä paljon sitä, kuinka Jumalalla on hyviä suunnitelmia meidän varallemme. Varsinkin lasten kanssa rukoillessani mieleeni välillä nousi aavistus, että Jumalalla on jotain erityistä varattuna juuri tämän lapsen elämään."


Hauskaa, jopa hulvatonta

 

Paikkana Märkiö on toimiva niin ulko- kuin

sisätiloiltaan. Lapset ja aikuiset viihtyivät.

Tunnelma leirillä oli todella hyvä ja huumori

kulki mukana. Pete kertoo käräjistä, jonne

hänet ja Hannu haastettiin. Molemmat saivat

rangaistuksen: Hannun päälle kaadettiin

sangollinen vettä, mutta Pete, suurempana

rikollisena viskattiin järveen.

 

Toinen lapsista yhtä riemastuttava tapahtuma

oli 'pääruoka-aineista ruuan valmistaminen'.

Hannu ja Pete olivat kaulaansa myöten pöydän

alla näkymättömissä, päät ämpärillä peitettyinä.

Kaksi vapaaehtoista kutsuttiin valmistamaan

pääruoka-aineista ateriaa. Ämpäreiden alta

paljastuikin Hannun ja Peten päät, joita kokit

saivat sitten maustaa majoneesilla ja öljyllä.

 

Viimeisenä leiripäivänä järjestettiin vielä kooste

leiritapahtumista, loppujuhla, jonne lapsiaan

hakemaan saapuvat aikuiset olivat tervetulleita.

 


Aikuisia yhdistävä tekijä


Leiri koettiin myös aikuisia yhdistävänä kokemuksena, jossa rakennuttiin ja lähennyttiin toisiinsa. Kaikilla oli yhteinen halu tehdä työtä lasten eteen, luovuttaa aikaa kesälomastaan ja olla mukana antamassa kestäviä eväitä lasten elämään, mahdollistamassa ainutlaatuista leiritunnelmaa ja kokemusta lapsille.


Petri ja muut leirin vetäjät lähettävät lämpimät kiitokset seurakuntalaisille niin osallistumisesta leirille kuin rukouksista! Jatketaan seurakuntana rukousta lasten ja nuorten puolesta.
 


Pike Saarinen