top of page
Search

Elämämme yllätykset

Olemme viettäneet poikkeuksellista kesää koronan takia ja tulevaisuutemmekin on vielä hämärän peitossa. Saadaanko tämä virus taltutettua ja mitä ehtii vielä ennen sitä tapahtua? Monenlaiset kysymykset risteilevät mielessämme. Useat meistä olemme tänä aikana ammentaneet voimaa luonnosta. Monet perheet ovat löytäneet retkeilyn ja luonnon aivan uudella tavalla tämän kesän aikana. Luonto on ollut silmiä hivelevän kaunis, kukkien värit huikaisevia.

Silloin kun joku läheisemme sairastuu yllättäen, joudumme uuden tilanteen eteen. Elämästämme katoavat värit, niinkuin monet ovat kertoneet siinä tilanteessa. Jäljelle jää vain miksi-kysymykset, joihin ei aina saada tässä ajassa vastauksia. Tilanne saattaa tuntua aivan epäoikeudenmukaiselta. Suuri vaara näissä tilanteissa on, että katkeruus hiipii mieleen. Raamattu kehoittaa meitä kuitenkin Hebr. 12:15: ja pitäkää huoli siitä, ettei kukaan jää osattomaksi Jumalan armosta "ettei mikään katkeruuden juuri pääse kasvamaan ja tekemään häiriötä", ja monet sen kautta tule saastutetuiksi. Kun tunnistamme ja tunnustamme katkeruuden Jumalalle ja teemme siitä parannuksen, Jumala armossaan vapauttaa meidät siitä.


Kaikissa elämämme yllätyksissä voimme luottaa siihen, että Jumala tietää meidän tilanteemme. Hän tuntee meidän kaikki asiamme, meidän menneisyytemme ja meidän tulevaisuutemme, mikään ei ole Häneltä salassa. Jos elämäntilanteesi on tällä hetkellä vaikea, turvaa Häneen kaikesta sydämestäsi, Jos koet, että et ole taivastiellä, tee parannus ja pyydä anteeksi syntejäsi. Saat ne varmasti anteeksi, koska Raamatussa

1. Joh. 1:9 luvataan: Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

Sinikka Loikkanen

4 views0 comments

Comments


bottom of page