top of page
Search

Elämän kirja

Meidän elämäämme voisi kuvata kilparadaksi. Elämän kilparadalla vallitsevat kuitenkin eri säännöt kuin maailman kilparadoilla. Elämänkin kilparadalla säännöt ovat kaikille samat. Silloin, kun synnymme kilparata alkaa ja päättyy siihen, kun viimeisen kerran ummistamme silmämme tai Jeesuksen takaisin tulemiseen, jolloin Hän noutaa häneen uskovat ihmiset taivaan kotiin. Elämän kilparadalla voittavat ne, joitten nimet ovat kirjoitettu Elämän kirjaan.

Miten saan nimeni Elämän kirjaan? Raamatun vastaus on selkeä. Joh. 14:6: "Jeesus vastasi: Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani". Joh. 3:3: "Jeesus vastasi hänelle: Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa". Ymmärrämme varmaan, että kysymys ei ole minkään seurakunnan nimiluettelosta, vaan Jeesus itse pitää tätä kirjaa ajan tasalla. Kaikki, jotka pyytävät Jeesukselta syntejään anteeksi, ottavat Jeesuksen vastaan elämäänsä ja haluavat vaeltaa Hänen yhteydessään, saavat nimensä Elämän kirjaan. Jos ihminen hylkää Jeesuksen sovitustyön, niin hänen nimeään ei löydy Elämän kirjasta.

"Minä näin suuren valkean valtaistuimen ja sen joka sillä istuu. Hänen kasvojensa edestä pakenivat taivas ja maa, eikä niistä jäänyt jälkeäkään. Näin myös kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä. Kirjat avattiin, avattiin myös elämän kirja, ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli merkitty, kukin tekojensa mukaan" (Ilm. 20:11-12).

Pidäthän huolen itsestäsi niin, että sinunkin nimesi on Elämän kirjassa.


Sinikka Loikkanen

84 views0 comments

Σχόλια


bottom of page