top of page
Search

Elämän leipää

Uskonasioista puhuttaessa kuulee usein kommentin: ”Olen minäkin Raamatun lukenut läpi.”

Sillä puhuja tarkoittaa, että tietää asiasta – omasta mielestään hyvinkin paljon. Kerran Raamatun läpi lukeminen tekee hänestä jonkinlaisen asiantuntijan.

Uskova ihminen lukee Raamattua päivittäin; joskus enemmän, joskus vähemmän. Raamattu ei ole romaani, joka luetaan kerran läpi ja sitten se on luettu. Raamattua tutkitaan. Olen ollut kauan uskossa, lukenut Raamatun useasti kokonaan läpi ja silti löydän siitä aina jotain uutta. Minulle se on paitsi ohjekirja – voisi sanoa ihmisen käyttöohje – myös ravintoa.

Jeesus sanoi, ettei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee.(Matt.4:4) Raamattu ei ole ”ihmisten kirjoittama kirja”, vaikka se ihmisten välityksellä on annettukin, vaan Jumalan Hengen inspiroima.

Johanneksen evankeliumi alkaa sanoilla: ”Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä ja Sana oli Jumala.” Jumala ilmaisee itsensä Sanassaan.

Jeesus sanoi aikansa saddukeuksille, että ”te eksytte, koska ette tunne kirjoituksia, ettekä Jumalan voimaa.” (Matt.22:29) Jumala on löydettävissä. Elämä on antoisaa Hänen yhteydessään ja mikä parasta, se ei lopu koskaan, vaan jatkuu iankaikkisesti.


Iris Raunisalo

6 views0 comments

Comments


bottom of page