top of page
Search

Elämän valo

Olemme viettäneet keskikesän ja valon juhlaa erilaisissa merkeissä kuin aikaisempina vuosina. Kaikki isot kokoontumiset ovat peruttu, joten se muutti monien ihmisten juhannussuunnitelmia. Myös monien ihmisten kesälomasuunnitelmat menivät kokonaan uusiksi. Itse olen paljon lenkkeillyt ja ilokseni huomannut, miten kevään ja alkukesän aikana perheet ovat yhdessä mm. pyöräilleet lastensa kanssa. Lapsille on äärettömän tärkeää vanhempien kanssa vietetty aika ja toivottavasti vanhemmatkin ovat päässeet aivan uudella tavalla tutustumaan lapsiinsa. Toki kevät on ollut myös hyvin raskasta aikaa monissa perheissä. Ongelmia on ollut ja vasta myöhemmin niitteen laajuus paljastuu.

Juhannusta vietetään kristillisissä piireissä Johannes Kastajan syntymäpäivän muistoksi. Johannes Kastaja oli hyvin merkittävä henkilö, josta Raamattu puhuu kaikissa evankeliumeissa. Hän syntyi puolta vuotta aikaisemmin kuin Jeesus ja hän valmisti tietä Jeesukselle. "Minä kastan teidät vedellä parannukseen, mutta minun jälkeeni tulee toinen, joka on minua väkevämpi. Minä en kelpaa edes riisumaan kenkiä hänen jalastaan. Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella."(Matt. 3:11) Johannes tiesi tarkkaan oman tehtävänsä ja vastuunsa.

Monet ihmiset haluavat toteuttaa unelmiaan, mikä on tietysti hyvä ja tavoiteltava asia. Kuitenkin ihmisen parhaatkin suunnitelmat voivat romuttua. Tämä aika voi murskata monen unelmat jo taloudellisessa mielessä. Sairaus voi yllättää ja muuttaa koko elämän. Meidän tulevaisuutemme ja onnemme ei ole meidän omissa käsissämme. Yksin Jeesuksessa meillä on tulevaisuus ja toivo Hänen ristintyönsä tähden. Jeesus sanoo: "Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo." (Joh. 8:12) Meistä voi tuntua välillä, että olemme hukassa tässä nykyisessä maailman tilanteessa, mutta voimme nytkin luottaa tähän Jeesuksen lupaukseen.

Sinikka Loikkanen

7 views0 comments

Comments


bottom of page