top of page
Search

Köyhyys ja rikkaus

Elämme edelleen hyvin poikkeuksellista aikaa. Monien ihmisten elämä on muuttunut radikaalisti. Viimeisimpänä asiana meitä on järkyttänyt Vastaamon tietomurto.

Mistä etsit apua ja voimaa ikävien yllätysten kohdatessa sinut? Raamatussa kerrotaan, että Jumala puhuu tavalla ja puhuu toisella, sitä vain ei huomata (Job 33:14). Jumala antaa jokaiselle ihmiselle mahdollisuuden etsiä häntä. Silloin kun elämässä menee hyvin, monet sanovat, että mihin minä Jumalaa tarvitsen, minulla menee hyvin näinkin. Kuitenkin eräänä päivänä me kaikki kuolemme. Silloin ei ole mitään hyötyä pankkitilimme saldosta eikä muustakaan omaisuudesta. Siinä tilanteessa me joudumme sen tosiasian eteen, miten olemme elämämme aikana suhtautuneet Jeesuksen ristinkuolemaan.

Raamatussa on vakava kertomus Jeesukseen uskovan ja taas sellaisen ihmisen, joka ei usko Jeesukseen, kuolemasta (Luukas 16:22-31). Köyhä Lasarus oli pannut toivonsa taivaan Jumalaan, mutta rikas mies ei. Kun Lasarus kuoli, enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Rikaskin kuoli ja hänet haudattiin. Siellä hän tuonelassa ollessaan tajusi, miten väärin hän oli elämänsä elänyt ja hänelle tuli siellä huoli veljistään, että Lasarus menisi heitä varoittamaan, mutta se oli myöhäistä.

Meidän maassamme julistetaan evankeliumia joka viikko. Voi olla, että vaikka olet kuullut Jeesuksen sovitustyöstä, et ole ymmärtänyt asian vakavuutta. Tämä maallinen elämä voi joillakin olla hyvinkin lyhyt, mutta elämä taivaassa on iankaikkinen. Miksi riskeeraisit sen? Sanoma Jeesuksen sovitustyöstä on ilmainen. Tunnusta syntisi Jeesukselle, luovuta koko sydämestäsi elämäsi hänelle ja tunnusta suullasi, että olet näin tehnyt. Etsi seurakunta, josta löydät uskovia ihmisiä. Tämän jälkeen olet rikas, vaikka tililläsi ei olisi senttiäkään rahaa. Voit elää elämääsi iloiten, vapaana, rauha sydämessä, tietoisena siitä, että iankaikkisuus odottaa sinua Jeesuksen luona.


Sinikka Loikkanen

8 views0 comments

Comments


bottom of page