top of page
Search

Kiitollinen mieli

Voiko tänä päivänä kaikella uskalluksella sanoa, että on kiitollinen kaikesta. Hyvästä ja pahasta. On sotia, taloudellista epävarmuutta, ihmisten välistä eripuraa, käsittämätöntä julmuutta, pandemioita, ilmaston muutosta. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Jeesuksen sanojenkin mukaan tässä maailmassa on kaikenlaista vaikeutta, sairauksia ja ahdistuksia mutta Hän ei ole jättänyt meitä yksin taisteluihin vaan tahtoo antaa voiman jokaiseen päivään. Kaikesta huolimatta voimme Hänen Pyhän Henkensä voimasta ylistää ja kiittää Häntä. Jeesus on kaiken yläpuolella ja hallitsee lopulta kaikkea. Sielunvihollisen maailmaan kylvämä pimeys ja pahuus loppuu aikanaan. Hänelle on annettu toiminnalleen vain määräaika ja tuo aika tulee pian loppumaan.

Pessimismi ja toivottomuus ei ole minustakaan kaukana. Aina välillä se yrittää luikerrella mielen maailmoihin ja aiheuttaa levottomuutta ja epätoivoa. Sitä vastaan on taisteltava hengen asein eli rukouksessa ja Jumalan Sanan avulla. Joskus vain hiljaisin huokauksin Isän puoleen. Jumala näkee sydämeen. Hän ei odota mitään suurieleistä ja näyttävää uskonnollista suoritusta vaan Hän odottaa nöyrtyvän ihmisen aitoa halua taipua tahtoonsa ja jättää kaikki Hänen käsiinsä. Hänen omanaan voi kokea rauhaa ja kiitollisuutta, vaikka myrsky riehuisi ympärillä.


Minna Jalonen

13 views0 comments

留言


bottom of page