top of page
Search

Kodin suuri apukirja

Katsoin seurakuntamme videojumalanpalvelusta, jossa oli mukana hauska sketsi superhypertehokkaasta kirjamyyjästä. Hän kauppasi 'Joka kodin suurta apukirjaa', jossa on vastaus kaikkiin mahdollisiin ongelmiin. Lopulta ostajalle selvisi, että uusiin kansiin kääritty tietokirja olikin Raamattu.

Raamattu on melkoinen tietoteos. Se sisältää suuren määrän historiaa, opastusta arkielämän tilanteisiin ja neuvoja ihmissuhteisiin. Raamatussa kuvataan elämän monimuotoisuutta, niin iloja kuin surujakin, menestystä ja vastoinkäymisiä. Tapahtumia, joihin voi samaistua. Ihminen ja elämän lainalaisuudet eivät sittenkään ole muuttuneet niin kovin paljon tuhansien vuosien aikana. Kuten Saarnaajan kirjassa sanotaan: "Mitä on ollut, sitä on vastakin, ja mitä on tapahtunut, sitä vastakin tapahtuu. Ei ole mitään uutta auringon alla."

Ainutlaatuiseksi Raamatun tekee se, että sieltä löytyy elävä Jumala, pyhä Taivaallinen Isämme ja hänen rakkautensa meitä kohtaan. Sieltä löytyy tulevaisuus ja toivo, jonka Jumala kutsuu meidät omistamaan – pelastus, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Jeremian kirjassa sanotaan: "Minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon."

Jeesus lupaa: "Rauhan minä jätän teille: minun rauhani – sen minä annan teille. Älköön teidän sydämenne olko levoton älköönkä pelätkö." Myös pandemia-aikana voin luottaa Jumalaan, joka antaa toivon. Voin turvautua Vapahtajaani, joka tuntee minut nimeltä.

Pike Saarinen

6 views0 comments

Comments


bottom of page