top of page
Search

Kun elämässä kuohuu

Elämässäni on myrskyisää. Tiedätkö tai muistatko tilanteen, jossa useampi elämän osa-alue kääntyy yht'äkkiä ylösalaisin? Kun tulee menetyksiä, pettymyksiä, epäonnistumisia useasta suunnasta yhtä aikaa. Jotenkin tuntuu, että nämä kuohut keskittyvät aina joihinkin elämänvaiheisiin. Kaikki vyöryy ylitse kertaheitolla.


Psalmisti huutaa Psalmissa 42: “Syvyys huutaa syvyydelle, kun sinun koskesi pauhaavat - kaikki sinun tyrskysi ja aaltosi ovat vyöryneet ylitseni”. Joskus tuntuu, että ollaan syvissä vesissä monella tapaa: ehkä perheessä on kipeitä asioita, työpaikalla on raskasta, talous on tiukalla, vapaa-ajan suunnitelmat menevät uusiksi ja ystävä sairastuu vakavasti. Tyrskyjä ja myrskyjä on monenlaisia ja sitä suuremmilta ne tuntuvat mitä enemmän niitä on. Koronatilanne ei taida helpottaa tätä tunnetta, sillä aiempaa enemmän joudumme käsittelemään elämämme muutoksia omassa rauhassa, itseksemme tai ydinperheemme kesken. Jäämme helposti yksin ja syvyytemme muutuvat yhä synkemmiksi. Saatamme ahdistua, masentua tai lannistua.


Kaikki tämä on inhimillistä. Ja on tilanteita, joissa myrskyt menevät psyykeen kantokyvyn yli. Silloin on aika etsiä asianmukaista apua ammattilaisilta. On myös myrskyjä, jotka ovat henkisesti ja hengellisesti kuormittavia ja joihin “riittää” henkinen ja hengellinen apu, jumalallinen apu. Itse olen kokenut monia tilanteita, joissa juuri tämä on ollut ratkaisu. Ratkaisu ei olekaan ollut päästä pois tyrskyistä ja myrskyistä, vaan tietoisuus siitä, että Jumala on myrskyn keskellä. Hän on kanssani, hän on turvani, hän on voimani silloin kun en itse jaksa.-Sara Salminen


33 views0 comments

Comments


bottom of page