top of page
Search

Mikä perintö lapsille?

Jokaisella ihmisellä on vanhempien kaipuu varsinkin nuorena ja myös iän karttuessa. Isä ja äiti ovat lasten ensimmäisiä esikuvia. Muistan, kuinka nuorena poikana isäni oli aivan valtava esikuva minulle. Vuosien vieriessä huomasin monia asioita, joita en voinut allekirjoittaa. Eräänä päivänä meidän koti muuttui täysin, sillä isä ei enää juonut viinaa, hän tuli uskoon ja tuo valinta toi rauhan kotiimme. Me jätämme mallin elämästämme lapsille ja lasten lapsille, mutta millaisen? Pieni tiivistetty kertomus siitä, mitä nuori sotilas kirjoitti äidille toisen maailmansodan aikana.


”Rakas, Äiti!

Taistelu riehuu ja se on täynnä kadotuksen kauhuja. Olen kalpea kuoleman pelosta… On kuitenkin muutamia, jotka eivät pelkää. Heillä on jotakin, mitä meillä muilla ei ole – he ovat aseistetut uskon kautta Kristukseen, ja he rukoilevat… Mutta, äiti, en tiedä kuinka rukoillaan ja pelkään, että minun on mahdotonta uskoa. Miksi sinä et opettanut minua rukoilemaan? Miksi sinä et vienyt minua kuulemaan Jumalan Sanaa?... Poikia kuolee kaikkialla ympärilläni kuin kärpäsiä. Toivoisin, että minulla olisi Vapahtaja, joka kulkisi vierelläni kohdatessani kuoleman.” Tuo poika kohtasi pelastajan ennen kuolemaa, kun läheiset sotilaat rukoilivat hänen puolesta.


(Joh.1:12), ”Mutta kaikille, jotka ottivat hänet (Jeesuksen) vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä. (5 Mos. 6:7) Teroita niitä lapsillesi ja puhu niistä kotona ollessasi ja tiellä kulkiessasi, makuulle käydessäsi ja ylös noustessasi.” Näin tehden jätät parhaan perinnön lapsille. Hyvää kesää!


Ossi Husu

5 views0 comments

Kommentare


bottom of page