top of page
Search

Pysähdy lapsi ja kuuntele!

Joskus tuntuu siltä, että on antanut kaikkensa. Työpäivän jälkeen on tyhjä olo, ihan kuin joku olisi imenyt kaikki mehut pois. Ei jaksa kuunnella mitään oppimista vaativaa, ei edes äänikirjaa. Laitan päälle radion ja etsin rauhoittavaa, ajatukset muualle vievää musiikkia. Annan aivojen levätä hetken.

Työelämän haasteet tuntuvat kasvavan koko ajan; ei hetken rauhaa. Kuuntele uusi teams-koulutus, perehdy itse, seuraa samalla, ettei työlistalle ilmesty asiakkaita. Jos aikaa, vastaa chattiin. Soita soittopyynnöt ja ole aina valmiina vastaamaan päivystyspuhelimeen, jos apuasi tai ohjeitasi kaivataan. Jos aikaa jää, kuuntele seuraava koulutus ja omalla ajalla voisi vielä kuunnella toimitusjohtajan terveiset ja tsemppauksen haastavissa tilanteissa. Muista tarkistaa, ettei listalle ole tullut uusia hoidettavia kiireellisiä asioita. Ja toki tärkeintä, hoida listalla olevat asiakkaat, ennakoi seuraavat. Perehdytä samalla uutta työntekijää ja ohjeista oman vastuualueen asioista koko työyksikköä. Tarvittaessa, jos tuntuu, että pää hajoaa tai ihan ennaltaehkäisevästikin, voisit kuunnella oman työterveyspsykologin terveiset ja ehkä ottaa yhteyden ammattilaiseen chatin tai vaikka mielen sparrin kautta. Hyvä puoli tässä kaikessa (ja paljossa muussa työpäivien aikana) on se, että päivä menee todella nopeasti!

Raamatusta löydän tutun paikan; ”Tulkaa te yksinäisyyteen, autioon paikkaan, ja levähtäkää vähän”. Mark. 6:31. Onneksi Isä tietää rajoitteeni ja antaa rakkaudellisia neuvoja, jos vain maltan kuunnella! Häneltä saan parhaat keidashetkeni, mielen sparria mitenkään väheksymättä!


Minna Jalonen

6 views0 comments

Comments


bottom of page