top of page
Search

Sinut on kutsuttu

Kevät ja kesä ovat monien juhlien aikaa. Juhliin valmistaudutaan yleensä huolellisesti, mietitään mm. ketä juhliin kutsutaan. Vuosia sitten mekin varauduttiin eräisiin juhliin, koska me ilman muuta oletettiin, että meidät sinne kutsutaan. Pettymys oli suuri, kun kutsua ei tullutkaan. Vasta myöhemmin syy selvisi otettuani asian esille perheen äidin kanssa.

On kuitenkin eräät juhlat, joihin kaikki ovat kutsutut. Ne juhlat ovat Jumalan valtakunnassa. Jeesus kertoi vertauksen näistä suurista pidoista (Luukas 14: 15 - 24). Juhliin oli kutsuttu paljon ihmisiä ja kun juhlien aika tuli, yksi toisensa jälkeen alkoi esittää verukkeita. Olen ostanut pellon ja minun pitää mennä katsomaan sitä, sanoi yksi. Toinen sanoi, että olen ostanut viisi härkäparia ja minun pitää mennä kokeilemaan niitä. Kolmas sanoi, että olen juuri mennyt naimisiin, enkä voi siksi tulla. Nämä tekosyyt olivat suuri loukkaus juhlien järjestäjälle. Niinpä hän käskee palvelijaansa esittämään kutsun kaduilla ja kujilla oleville ihmisille, kutsumaan mm. köyhiä ja raajarikkoja, sokeita ja rampoja.

Jeesus puhuu tässä vertauksessa omista juhlistaan taivasten valtakunnassa. Näihin juhliin ovat kaikki kutsutut, koska Jumalan valtakuntaan ei kukaan voi päästä ilman Jumalan kutsua. Ihmiselämän suurin murhenäytelmä on se, että hän hylkää Jumalan kutsun. Jeesus sanoi Joh. 14: 6: "Minä olen tie totuus ja elämä: ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani." Miten sinä suhtaudut tähän Jeesuksen kutsuun?


Sinikka Loikkanen

6 views0 comments

コメント


bottom of page