top of page
Search

Uudistunut vuosi

Uusi vuosi on taas vaihtunut. On katseltu ajatuksissa mitä uusi vuosi voi tuoda mukanaan. Kenties on tehty itselle uusia parempia lupauksia toteutettavaksi. Painokäyrääni seuranneena olen todennut, joulu on kääntänyt käyrän nousuun. Moni muukin on todennut saman. Nyt on asetettava uusi tavoite, joka muuttaa tavoitteeksi laskevan käyrän ja terveemmän elämän puolesta.

”Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.” (Room. 12:2) Raamattu kehottaa uudistumaan mielen uudistumisen kautta. Ajatella myönteisiä ja rakentavia ajatuksia. Helposti kaikenlaiset huonot asiat ja teot tuntuvan tarttuvan meihin paremmin kuin hyvät asiat ja teot. Sen tähden on tehtävä uudistavia päätöksiä.

Jer.4:3. ”Raivatkaa itsellenne uudispelto, älkää kylväkö orjantappuroiden sekaan.” Sana oli Israelin kansalle, mutta siinä on ajankohtaista myös tähän aikaan. Tulee tehdä päätöksiä, sekä toteuttaa niitä, jopa taisteltava niiden toteutumisen puolesta. Ymmärrämme ettei viljelijän kannata kylvää orjantappuroiden sekaan, vaan hyvään muokattuun maahan. Meidänkin on muokattava sydämen maaperä sellaiseksi, jossa Jumalan Sana voisi itää ja kasvaa tuottaen hyvää elämää. Päätökset vaativat aina voimaa sen toteuttamiseen. Jeesus on luvannut antaa voiman hyvän toteuttamiseen, jos sitä Häneltä pyydämme.

Hyvää uudistuvaa vuotta!


Ossi Husu

8 views0 comments

Comments


bottom of page